Ga naar Modules ➔ Werkstroom ➔ Inrichting ➔ Verzoeken ➔ Verzoektypes, klik vervolgens op Nieuw om een nieuw verzoektype aan te maken of klik op een bestaande om deze te openen. Tenslotte klikt u op het tabblad Velden.
Op het tabblad Velden van de verzoekdefinitie kunt u de velden aanpassen welke in het verzoek moeten verschijnen. Op dit tabblad kunt u zien welke positie het veld gaat innemen, de naam, het label en de standaard waarde van elk veld. Daarnaast wordt er een samenvatting gegeven van de verzoek statussen waarin elk veld zichtbaar is, bewerkt kan worden of verplicht is gesteld. Hier kunt u direct velden verplaatsen, toevoegen, verwijderen of titels (secties) toevoegen aan het verzoek.
Voor meer informatie over de definitie van elk veld kunt u het relevante document raadplegen. Deze kunt u vinden in de sectie Gerelateerde documenten in het document Verzoekvelden aanpassen (Hoofddocument). Voor meer informatie over het definiëren van de secties kunt u het document Sectiekoppen van verzoektypes aanpassen raadplegen.
Om de informatie op het tabblad velden te bewerken dient u te beschikken over functierecht 5 - Create request types, and edit request types without responsible of over functierecht 232 - Edit all request types. Standaard hebben gebruikers met de rol General manager of HR deze rechten. Het functierecht 232 is toegewezen aan gebruikers met de rol Administrator of General manager.
Opmerking: Regels die worden gebruikt in een Expense claim verzoek zijn hetzelfde als regels in een tabel. In de regels kunnen medewerkers hun onkosten invoeren en vervolgens de verzoeken indienen voor goedkering en declaratie.
Klik hier om het verzoektype te bewaren.
Klik hier om het verzoektype te verwijderen.
Opmerking: Deze knop is alleen beschikbaar wanneer u een bestaand verzoektype aan het bewerken bent. Het is niet mogelijk om een verzoektype te verwijderen waarvan al verzoeken zijn aangemaakt.
Klik hier om het nieuwe verzoektype te bewaren en meteen een nieuwe aan te maken. Dit kan een handige functie zijn wanneer u veel nieuwe verzoektypes moet aanmaken.
Opmerking: Deze knop is alleen beschikbaar wanneer u een nieuw verzoektype aan het definiëren bent.
Klik hier om de definitie van een ander verzoektype te kopiëren naar dit verzoektype. Dit kan handig zijn wanneer u snel een verzoek wilt aanmaken welke gebaseerd is op een reeds bestaand verzoektype.
Klik hier om het scherm te sluiten.
Klik hier om een sectie regel toe te voegen aan het verzoek.
Opmerking: Het scherm Verzoek: Sectie zal worden getoond zodat u de sectie kunt definiëren. Wanneer u kiest voor bewaren dan worden de wijzigingen opgeslagen en verschijnt de sectie in het verzoek. Voor meer informatie kunt u het document Sectiekoppen van verzoektypes aanpassen raadplegen.
Klik hier om een veld toe te voegen. Het scherm Velden zal verschijnen hier kunt u een veld selecteren.
Opmerking: In de lijst worden alleen de velden weergegeven welke nog niet aan het verzoek zijn toegevoegd. Na het selecteren zal het scherm Verzoek: Veld worden weergegeven, hierin kunt u de gewenste instellingen definiëren. Het veld zal worden toegevoegd aan het verzoek wanneer u kiest voor de knop Bewaren. Voor meer informatie kunt u het document Verzoekvelden aanpassen (Hoofddocument) raadplegen.
Klik op de hyperlink in de kolom Naam om de instellingen van elk veld of sectie te definiëren. Om een veld of sectie te verwijderen kunt u klikken op de knop in de rij van het veld. Klik op of om het veld of sectie een positie naar boven of beneden te schuiven.
Hierin wordt de positie van het veld weergegeven.
Hier wordt de veldnaam weergegeven. Om de velddefinitie te bewerken klikt u op de link in deze kolom. Bij een sectie wordt de veldnaam {Sectie}.
Hier wordt een eventueel label van het veld getoond. Dit is alleen van toepassing wanneer u deze zelf heeft gedefinieerd of wanneer u een verzoek heeft geïmporteerd waarbij dit al was gedefinieerd.
Opmerking: Het veld in de kolom zal leeg zijn wanneer hier geen label voor is gedefinieerd. Een label kan HTML tags bevatten.
Hier worden statussen weergegeven waarin het veld zichtbaar is in het verzoek. Wanneer het veld in alle statussen beschikbaar is dan zal er Alle in de kolom worden getoond. Wanneer het veld niet zichtbaar is tijdens een bepaalde status dan wordt het veld leeg gelaten.
Hier worden de statussen weergegeven waarbij het veld kan worden bewerkt door de gebruiker. Wanneer het veld in alle statussen bewerkt kan worden dan wordt hier Alle weergegeven. Wanneer het veld niet bewerkt kan worden in alle statussen dan wordt het veld leeg gelaten. Bij een sectie zal hier altijd de status Open komen te staan, echter het label kan niet door de gebruiker in het verzoek worden bewerkt.
Hier worden de statussen weergegeven wanneer het niet mogelijk is voor de gebruiker om het veld in het verzoek leeg te laten. Wanneer het veld in alle statussen niet leeg gelaten mag worden dat komt hier Alle te staan. Wanneer het veld leeg gelaten mag worden in alle statussen dan zal het er geen waarde in het veld verschijnen.
Opmerking: Sommige velden kunnen niet worden gedefinieerd als Verplicht. Voor deze velden en voor secties zal dit veld leeg blijven. Voor meer informatie over elk veld kunt u de sectie Gerelateerde documenten van het document Verzoekvelden aanpassen (Hoofddocument) raadplegen.
Hierin wordt de standaardwaarde van het veld getoond. Dit is afhankelijk van de instelling bij de sectie Standaard van het verzoek veld. Bij een sectie zal hier de notitie worden getoond. Dit is de notitie welke is ingesteld bij de sectie Notitie van de sectie definitie.
Opmerking: Niet alle velden kunnen met een standaard waarde worden geconfigureerd. Voor meer informatie over elk veld kunt u de sectie Gerelateerde documenten van het document Verzoekvelden aanpassen (Hoofddocument) raadplegen. Een sectie notitie kan HTML tags bevatten. Voor meer informatie kunt u het document Sectiekoppen van verzoektypes aanpassen raadplegen.